8mm Forum


Post New Topic  Post A Reply
my profile | my password | register | search | faq | register | forum home
  next oldest topic   next newest topic
» 8mm Forum   » 8mm Forum   » Sankyo 600 no sound internal speaker yet external ok

 - UBBFriend: Email this page to someone!    
Author Topic: Sankyo 600 no sound internal speaker yet external ok
Phil Mitchell
Expert Film Handler

Posts: 144
From: Melbourne, Australia
Registered: Aug 2013


 - posted April 10, 2015 05:31 AM      Profile for Phil Mitchell   Email Phil Mitchell   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Hi all, I blew one of my Sankyo 600 internal speakers, 8ohms 2 watts, but when I tried to connect up the other Sankyo 600 internal speaker, which has same ohms and watts, I am not getting any sound through it, yet tests okay with MM as in Ohms test. External speaker line out dim plug are all okay, earphone also.

What else could I check, are there any other Multi meter testing I can do, I have service manual for this unit, doesn't really cover this area more recording levels faults etc.

Although I worked out from it the speaker terminals on main power board , red goes to yellow wire and negative to blue wire out form this board to sound etc area. Besides a ohms continuty test, with power connected, what test can I do on those two terminals where internal speaker connects?

Thanks
Phil

 |  IP: Logged

Steve Klare
Film Guy

Posts: 6695
From: Long Island, NY, USA
Registered: Jun 2003


 - posted April 10, 2015 07:56 AM      Profile for Steve Klare   Email Steve Klare   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
It sounds like a bad connection someplace.

You should be able to take an ohmmeter and "walk" through the connections to the internal speaker and see where the break is.

I think a good starting point is the DIN external speaker jack, since you know the signal is getting at least that far.

Could be the DIN Jack has cutoffs for the internal speaker, which are never "cutting in" when nothing is plugged into the jack.

There was a case of this a few months ago on ELMO ST-1200HD

No Sound!

--------------------
All I ask is a wide screen and a projector to light her by...

 |  IP: Logged

Phil Mitchell
Expert Film Handler

Posts: 144
From: Melbourne, Australia
Registered: Aug 2013


 - posted April 12, 2015 08:47 PM      Profile for Phil Mitchell   Email Phil Mitchell   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Thanks for reply Steve, I'll check other post out.

Cheers
Phil

 |  IP: Logged



All times are Central  
Post New Topic  Post A Reply Close Topic    Move Topic    Delete Topic    next oldest topic   next newest topic
 - Printer-friendly view of this topic
Hop To:

Visit www.film-tech.com for free equipment manual downloads. Copyright 2003-2010 Film-Tech Cinema Systems LLC

Powered by Infopop Corporation
UBB.classicTM 6.3.1.2