8mm Forum


Post New Topic  Post A Reply
my profile | my password | register | search | faq | register | forum home
  next oldest topic   next newest topic
» 8mm Forum   » 8mm Forum   » Auto-thread fix?

 - UBBFriend: Email this page to someone!    
Author Topic: Auto-thread fix?
Benjamin George Smith
Junior
Posts: 11
From: King's Lynn, Norfolk, UK
Registered: Apr 2012


 - posted May 22, 2012 01:01 PM      Profile for Benjamin George Smith   Author's Homepage   Email Benjamin George Smith   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Hello everyone,

I very recently purchased a Imac Supersound8 from ebay for £7.50 and the only reason they had such a low start price was because the auto threading mechanism no longer works apparently.

I was wondering if it was possible to either repair this somehow or if the projector itself can be converted to take manual threading?

Many thanks!
Ben

 |  IP: Logged

Claus Harding
Phenomenal Film Handler

Posts: 1129
From: Washington DC
Registered: Oct 2006


 - posted May 22, 2012 04:56 PM      Profile for Claus Harding   Email Claus Harding   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Hi Benjamin, welcome aboard.

Just to "clear the deck", are you sure the autoload isn't working or could it be because the leader of the film isn't trimmed in the right way?

Some autos like a slanted-angle cut, my Elmos have a half-moon curve to the tip of the leader....it's just an observation; maybe they didn't know. Does the machine have a cutter with it?

Claus.

--------------------
"Why are there shots of deserts in a scene that's supposed to take place in Belgium during the winter?" (Review of 'Battle of the Bulge'.)

 |  IP: Logged

Barry Fritz
Phenomenal Film Handler

Posts: 1051
From: Burnsville, MN, USA
Registered: Dec 2009


 - posted May 23, 2012 09:14 AM      Profile for Barry Fritz   Email Barry Fritz   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Also, the first foot or so of film should not have any kinks or bends in it.

 |  IP: Logged

Benjamin George Smith
Junior
Posts: 11
From: King's Lynn, Norfolk, UK
Registered: Apr 2012


 - posted May 23, 2012 05:20 PM      Profile for Benjamin George Smith   Author's Homepage   Email Benjamin George Smith   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Okay, after looking at the projector:
-When it's switched on, it hums
-When the switch is moved to M, it makes the same sound and when trying to thread film into the project, it doesn't go anywhere. Literally, the film refuses to go in.

Any suggestions?

[ May 27, 2012, 10:54 AM: Message edited by: Benjamin George Smith ]

 |  IP: Logged



All times are Central  
Post New Topic  Post A Reply Close Topic    Move Topic    Delete Topic    next oldest topic   next newest topic
 - Printer-friendly view of this topic
Hop To:

Visit www.film-tech.com for free equipment manual downloads. Copyright 2003-2019 Film-Tech Cinema Systems LLC

Powered by Infopop Corporation
UBB.classicTM 6.3.1.2