8mm Forum


Post New Topic  Post A Reply
my profile | my password | register | search | faq | register | forum home
  next oldest topic   next newest topic
» 8mm Forum   » 8mm Forum   » Bell & Howell Multi-Motion Projector issue

 - UBBFriend: Email this page to someone!    
Author Topic: Bell & Howell Multi-Motion Projector issue
Norman Hixenbaugh
Junior
Posts: 23
From: Tulsa, OK
Registered: Apr 2009


 - posted December 19, 2018 04:30 AM      Profile for Norman Hixenbaugh   Email Norman Hixenbaugh   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
I have a Bell & Howell 1639C Multi-Motion Dual 8 projector. When I load the film in the forward position, the image is very slow, choppy and stuttery at all speeds. After it has wound onto the take-up take-up reel for a time, I tried the projector in reverse, and in reverse mode, the projector presents a nice steady image.
What could be going on here?

 |  IP: Logged

Jim Schrader
Phenomenal Film Handler

Posts: 1608
From: Savage, MN, USA
Registered: Jun 2003


 - posted December 20, 2018 01:57 PM      Profile for Jim Schrader   Author's Homepage   Email Jim Schrader   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
do you have the proper setting set for the format of film your using 8mm for 8mm and super 8 for super 8? could be that the film did not load properly your loops are not right? make sure you trim the end of the film before loading.

--------------------
jim schrader
"Let's see “do I have that title already?"

 |  IP: Logged



All times are Central  
Post New Topic  Post A Reply Close Topic    Move Topic    Delete Topic    next oldest topic   next newest topic
 - Printer-friendly view of this topic
Hop To:

Visit www.film-tech.com for free equipment manual downloads. Copyright 2003-2019 Film-Tech Cinema Systems LLC

Powered by Infopop Corporation
UBB.classicTM 6.3.1.2