8mm Forum


Post New Topic  Post A Reply
my profile | my password | register | search | faq | register | forum home
  next oldest topic   next newest topic
» 8mm Forum   » 16mm Forum   » Elmo 16.F 16mm projector

 - UBBFriend: Email this page to someone!    
Author Topic: Elmo 16.F 16mm projector
Jonathan Bridge
Junior
Posts: 8
From: Auckland, New Zealand
Registered: Feb 2016


 - posted July 04, 2017 04:01 AM      Profile for Jonathan Bridge   Email Jonathan Bridge   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Hi Ive just bought an Elmo 16.F projector from an auction site, by the photos the projector is in good shape, the bulb still works and spare reels, is there anything to watch out for about this Elmo . Thanks

 |  IP: Logged

Maurice Leakey
Film God

Posts: 5784
From: Bristol. United Kingdom
Registered: Oct 2007


 - posted July 04, 2017 03:25 PM      Profile for Maurice Leakey   Email Maurice Leakey   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Not really.
But I don't like the fact that the lamp has no dim/bright setting.
For my Elmo 16F I have gone to using long-life lamps.

--------------------
Maurice

 |  IP: Logged

Faguo Zhao
Junior
Posts: 5
From: Beijing, China
Registered: Jul 2017


 - posted July 07, 2017 11:55 AM      Profile for Faguo Zhao   Email Faguo Zhao   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
I have two Elmo 16-F film projector. They are wonderful. I like it very much.

 |  IP: Logged

Jonathan Bridge
Junior
Posts: 8
From: Auckland, New Zealand
Registered: Feb 2016


 - posted July 10, 2017 01:48 AM      Profile for Jonathan Bridge   Email Jonathan Bridge   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Hi Ive picked up the Elmo projector, it uses halogen bulbs and as i opened up the lamp housing ,there was a spare bulb in its box, the exciter lamp works , still have not found any 16mm movies yet, even came with its instruction booklet ,quite a heavy beast !!

 |  IP: Logged

Jonathan Bridge
Junior
Posts: 8
From: Auckland, New Zealand
Registered: Feb 2016


 - posted July 14, 2017 09:05 PM      Profile for Jonathan Bridge   Email Jonathan Bridge   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Hi i tested the amp by plugging a mic into the mic socket, was able to here me through the speaker but now the amp is not working , opened up the back ,i think one of the pots is dead, there is a bit of greenish dust below the pot, could i take the amp to an electrician ?, there is a shop that repaires amps, and other stuff, Thanks

 |  IP: Logged

Paul Browning
Phenomenal Film Handler

Posts: 1000
From: West Midlands United Kingdom
Registered: Aug 2011


 - posted July 15, 2017 08:02 AM      Profile for Paul Browning   Email Paul Browning   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Check fuses for the amp Jonathan, I'm sure this has a separate fuse for this part, replace with the correct rated fuse, these do get a bit crusty if not used even the fuse holder can be difficult to open, be careful not to brake the screw in top part.

 |  IP: Logged



All times are Central  
Post New Topic  Post A Reply Close Topic    Move Topic    Delete Topic    next oldest topic   next newest topic
 - Printer-friendly view of this topic
Hop To:

Visit www.film-tech.com for free equipment manual downloads. Copyright 2003-2019 Film-Tech Cinema Systems LLC

Powered by Infopop Corporation
UBB.classicTM 6.3.1.2