Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kodak Ektasound 285 Moviedeck Service/Repair Manual?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Fyo Wheeler
    replied
    Originally posted by Janice Glesser View Post
    Welcome Fyo! I can provide you with the repair manual...but it limits it's information to common issues with this model. Usually when film bunches up there is a blockage. Either something is bent, broken, or a piece of film is lodged in the path. I will PM you.
    Thank you so much! I'm sure this will help us.

    Leave a comment:


  • Janice Glesser
    replied
    Welcome Fyo! I can provide you with the repair manual...but it limits it's information to common issues with this model. Usually when film bunches up there is a blockage. Either something is bent, broken, or a piece of film is lodged in the path. I will PM you.
    Last edited by Janice Glesser; April 24, 2021, 11:24 PM.

    Leave a comment:


  • Fyo Wheeler
    started a topic Kodak Ektasound 285 Moviedeck Service/Repair Manual?

    Kodak Ektasound 285 Moviedeck Service/Repair Manual?

    Hi all,

    I'm new to 8mm and I just got a Kodak Ektasound 285 Moviedeck for a job, since I didn't have anything that could play sound Super 8. My dad and I are trying to troubleshoot an issue and we're looking for a service/repair manual for the projector (we're both engineers/good with electronics so we do have a grasp on what we're doing). We haven't been able to find one online, we've found them for other decks but not the 285. Does anyone have/know where we could find a manual? We have the regular user manual that came with the deck. We'd greatly appreciate any help in finding the manual.

    If anyone's curious about our issue: when I feed film in, it gets bunched up between the lamp and the lens. When I first tried using it yesterday, it worked for a few seconds, I had playback on the attached screen, but then it stopped. I opened the unit we found really sticky old lubricant that might have been an issue. I also found that a drive belt had come off of a wheel and I think that's the problem but we don't know what it connects to.

    Thanks in advance!
Working...
X